EP Werk

En nog een WordPress site

Wat is Bitcoin?

1 min read

In dit artikel wordt Bitcoin uitgelegd. Voor een gebruiker is Bitcoin niet meer dan een app of programma waar je een persoonlijk Bitcoinadres verkrijgt waarmee je Bitcoins kunt verzenden en ontvangen. Elke transactie wordt op de achtergrond geverifieerd aan de hand van historische transacties welke allemaal zijn opgeslagen in een zogenoemde blokketen (blockchain). Je identiteit is versleuteld en beveiligd.

Het doen van transacties is makkelijker dan pinnen of internetbankieren, je hebt enkel het Bitcoinadres van de ontvanger nodig. Deze kun je bijvoorbeeld middels een QR code scannen, of via NFC uitwisselen. Na het invoeren van het bedrag is het een kwestie van op verzenden klikken en de betaling is gedaan.

Je kunt op steeds meer plaatsen, fysiek en virtueel, betalen met Bitcoins. Zo kun je o.a. bij WordPress en Reddit al betalen met Bitcoins, en het aantal gebruikers (personen en bedrijven) groeit erg snel.

Je kunt zelf Bitcoins verkrijgen door ze te accepteren als betaling voor geleverde diensten of producten. Je kunt natuurlijk ook Euro’s (of andere valuta) wisselen tegen Bitcoins, je kunt dit met andere Bitcoin-gebruikers doen, of bij speciale Bitcoin wisselkantoren. Bovendien is het mogelijk om nieuwe Bitcoins aan te maken, dit wordt delven of mining genoemd.